שוק טכנולוגיות האבטחה באמצעות מצלמות אנליטיקה ממשיך להתפתח ולהתקדם בישראל ובעולם כולו. שוק זה מאפשר, בין היתר, מתן שירות חכם ללקוח באמצעות ניטור מדויק ומזוקק של צרכיו. לפיכך, אנו בצוות 3 קידמנו ביתר שאת בשנה האחרונה את הטמעת הטכנולוגיה באופן מלא על מנת לאפשר ללקוחות המוקד שירות המבוסס על ניתוח חכם של התמונה באמצעות אלגוריתם ייעודי.
הטכנולוגיה מאפשרת תיחום, הגנה ובקרה של אזורים רגישים, זיהוי מוקדם ואינדיקציה בזמן אמת. מדובר על מצלמות עליהן מותקנת תוכנת אנליטיקה המאפשרת לקבוע חוקים והתראות על גבי המסך. מצלמות אנליטיקה, הידועות גם כמערכות מעקב וידאו חכמות הממנפות טכנולוגיות מתקדמות, כגון למידת מכונה וראייה ממוחשבת בכדי לשפר את יכולות ניטור האבטחה. מצלמות אלו מזהות ומנתחות אירועים באופן אוטומטי, ומספקות תובנות בזמן אמת לניהול אבטחה יזום.
-זיהוי וסינון אנושי: המצלמות מאפשרות לזהות אנשים בתמונה ולסנן אותם על פי פרמטרים שונים, כגון: גיל, מגדר, צבע שיער ועוד. הדבר מאפשר למערכות האבטחה לזהות ולסנן אנשים חשודים מתוך קהל רב.
-זיהוי וסינון רכבים: המצלמות מסוגלות לזהות ולסנן רכבים בתמונה ובתוך כך לזהות מספר לוחית, צבע רכב וסוג רכב. יכולת זו משמשת את מערכות האבטחה לזיהוי רכבים מוגנים או חשודים ובסיוע במעקב אחר תנועה של רכבים במרחב הציבורי.
-זיהוי וסינון אובייקטים: המצלמות מאפשרות לזהות ולסנן אובייקטים בתמונה, כגון: תיקים, תיקי גב, חפצים מסוימים ועוד. זה מאפשר למערכות האבטחה לזהות ולעקוב אחר אובייקטים חשודים או למצוא אובייקטים מסוימים בתוך מסגרת התמונה.
-זיהוי תנועה: מצלמות אנליטיקה מסוגלות לזהות תנועה בתמונה ולסנן אותה על פי פרמטרים שונים, כגון כיוון התנועה, מהירות התנועה ועוד. הדבר מאפשר למערכות האבטחה לזהות תנועה חשודה או לעקוב אחר תנועה במרחב המצולם.
-זיהוי פעילויות חריגות: המצלמות מאפשרות לזהות פעילויות חריגות בתמונה, כגון התקרבות יתר לאזור מסוים, תנועה בתחום מסוים בזמן לא רגיל ועוד. הדבר מאפשר למערכות האבטחה לזהות פעילויות חשודות ולטפל בהן במהירות.
מצלמות האנליטיקה מצוידות באלגוריתמים ותוכנה מתקדמת שמאפשרות יכולות אלו. הן משתמשות בטכנולוגיות כמו זיהוי פנים, זיהוי מראה, זיהוי תנועה, זיהוי צבעים ועוד. עם התקדמות הטכנולוגיה והפיתוח המתמיד של תחום האינטליגנציה המלאכותית, יכולות מערכות האבטחה להיות יותר חכמות ויעילות בזיהוי וניתוח התמונות. כיום, טכנולוגיות כמו זיהוי אובייקטים בזמן אמת, זיהוי פנים במבנים גדולים, זיהוי רכבים ולוחיות רישוי, וזיהוי אירועים חריגים, נמצאות בשימוש נרחב.
חסכון בעלויות: הפעלת מערכת אבטחה מבוססת מצלמות אנליטיקה יכולה לחסוך בעלויות של מספר אנשי אבטחה שהיו דרושים למעקב וביצוע פעולות אבטחה.
יעילות גבוהה: מצלמות אנליטיקה מאפשרות למערכות האבטחה לשלב טכנולוגיות חכמות ולבצע תהליכים אוטומטיים, כך שהתגובה לאירועים יכולה להיות מיידית ויעילה. המערכת יכולה להתריע למשתמשים או למרכזי האבטחה על אירועים חריגים, כמו תנועות חשודות או פעולות פשיעה אפשריות. בנוסף, המערכת יכולה לאזן את האירועים לפי דחיפותם ולשלוט בסדר עדיפות על פי המקרה.
ניתוח מידע: מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה מאפשרות את איסוף וניתוח המידע המתקבל. המערכת עשויה לאסוף נתונים כמו זמני תנועה, מיקומים, פעולות חשודות ועוד. כל המידע הזה ניתן לניתוח נוסף ולשימוש בעתיד לצורך אבטחה מתקדמת יותר ולצורך ניתוח פורנזי.
אבטחת מידע: מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה יכולות לשמור על אבטחת המידע הסודי והרגיש שנאגר בהן ולאפשר גישה רק לאנשים מורשים. מערכות אבטחה כאלו מצוידות במנגנון הקולט ושומר על המידע באופן מוצפן ומוגן למניעת גישה שאינה מורשית.
אינטגרציה עם מערכות חיצוניות: מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה יכולות להתממשק ולאפשר שיתוף מידע עם מערכות אחרות כמו מערכות אזעקה, אפליקציות ייעודיות או מערכות ניטור אחרות. באופן הזה פועלת המערכת באופן ממוקד ויעיל יותר על מנת לתת מענה מהיר לאירועים חריגים.
ניתוח בזמן אמת: מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה מאפשרות ניתוח בזמן אמת של האירועים. במקום להתעסק באירועים שקרו בעבר, המערכת מזהה מתי יש פעולה חשודה ומאפשרת תגובה מיידית ומותאמת. אפשרות זו מקנה למשתמשים את היכולת לפעול לפני שהאירוע מתרחש ולמנוע אפשריות נזק. מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה מציעות פתרון מיטבי ומקצועי ללקוח. מצלמות אבטחה אלו יכולות גם לספק מידע חשוב למנהלי הארגון. לדוגמה, הן יכולות לספק נתונים סטטיסטיים ודוחות על פעילות הארגון, כמו נתונים על זרימת האנשים במבנה, זמני הפעילות הגבוהה ביותר, ואפילו זיהוי דפוסים וטכניקות חדירה פוטנציאליות.
בנוסף, מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה יכולות לשפר את חוויית המשתמש ולהקל על עבודת צוות האבטחה. כאשר המערכת מזהה אירוע חשוד, קופצת ההתרעה באופן אוטומטי במוקד המבצעי ואת ההקלטה ניתן לראות מיד בזמן אמת. כך מתאפשר לצוות לחלק את האירוע לקטגוריות שונות באמצעות גישה מהירה למידע הרלוונטי. זה יכול לחסוך זמן יקר, לייעל את התהליך ולהקל על החלטות האבטחה הקריטיות. בסיכומו של דבר, מערכות האבטחה המבוססות על מצלמות אנליטיקה הן כלי חזק לשמירה על איכות האבטחה והבטיחות במגוון סביבות. מערכות אלו מתפתחות ומתקדמות עם השנים והטכנולוגיה לא מפסיקה להתחדש.
למערכות האנליטיקה תפקיד מכריע במתן תובנות ומידע לעסקים, אך לצערנו כמו לכל מערכת גם למערכות אלו התראות שווא שעלולות להוביל לבזבוז זמן ומשאבים. כחברת מוקד, מהגדולות בישראל אם לא הגדולה שבהם, משקיעה צוות 3 משאבים רבים במטרה לצמצם ככל הניתן התראות שווא אלו.
"כחלק מלמידת נושא האנליטיקה ביצענו מחקר מעמיק בין ארבע מערכות אנליטיקה שונות מהמובילות בשוק הישראלי", מסביר איתי אלטרץ סמנכ"ל צוות 3 מערכות מיגון. המחקר בוצע בזמן אמת ובמסגרתו הותקנו ארבע מערכות אלו במקביל במטרה להשוות את יעילותן מול רמת אירועי השווא המדווחים. הופתענו לגלות כי הפערים בין המערכות הינם מזעריים.
לאור זאת, הגענו לתובנה שייעול המערכת חייב להתבסס על פעולות מונעות ואינן תלויות בסוג המערכת. הפעולות הנדרשות הן:
• אפיון נכון של צרכי הלקוח.
• התאמת המערכת לפעילות השוטפת של הלקוח.
• הגדרת האנליטיקה בהתאם לשטח הממוגן והגדרת האובייקטים המהווים חדירה לא מאושרת לאזור ממוגן, בדגש על פרספקטיבת הפוליגון הממוגן וגודל אובייקט.
• ביצוע "הרצה" של המערכת המותקנת וביצוע התאמות לפערים שעלו במסגרת הרצה זו.
• שמירת קשר רציף עם הלקוח ומתן הנחיות בהתאם למצבים שונים המשתנים באופן טבעי בשגרת השטח של כל לקוח – תזוזת אלמנטים בשטח, צמחייה, חניית רכבים ועוד.
הבחנה וטיפול בהתראות השווא: האתגר המרכזי עמו אנו מתמודדים נעוץ ביכולת להבחין בין התראות שווא לאירועים אמיתיים. התראות שווא יכולות להיווצר מסיבות שונות, וביניהן: תקלות במערכת, הגדרות לקויות ושינויים סביבתיים. להתראת שווא מחיר גבוה במשאבים המתבטא בזמן טיפול של המוקד, שליחת סייר ועוד. טיפול זה יבוא תמיד על חשבון זמינות לאירועי אמת ולכן מחובתנו לצמצמם ככל האפשר וזאת ע"י פיתוח מתודולוגיות זיהוי וסינון תוצאות כוזבות בצורה יעילה.
שמירה על קליטת אירועים אמיתיים: בעוד שהמטרה היא לצמצם התראות שווא, חשוב לא פחות להבטיח שאירועי אמת לא יסוננו בטעות. סינון אגרסיבי מדי עלול להוביל להחמצת אירועים קריטיים, וכתוצאה מכך להפסדים עסקיים פוטנציאליים או החמצת פריצות. איזון הפחתת התראות שווא תוך שמירה על זיהוי אירועים אמיתיים מצריך שיקול דעת זהיר.
קשר רציף עם הלקוח: שיתוף פעולה עם הלקוח מסייע בצמצום התראות השווא. לעיתים, עקב שינויים בסביבת המצלמה, נוצרות התראות שווא. פער זה ניתן לגישור באמצעות הודעה ללקוח והסתייעות בו על מנת לסלק את אותם גורמים היוצרים את התרעות השווא.
תכנון נכון וחכם, בחירה נכונה של הציוד והמערכות, התקנה מקצועית וכיול נכון של מערכות האנליטיקה, ביצוע הרצה נכונה ומקצועית ולבסוף טכניקות מתקדמות לניתוח נתונים מסייעות לנו לזהות דפוסים ומגמות, תוך כדי העבודה השוטפת. באמצעות פיתוחים ייעודיים אלו ושדרוג תוכנת המוקד הצליחה החברה להגיע ליעילות תפעולית שאין לה אח ורע בשוק המוקדים בישראל.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.