“ככלל, פתרונות אנליטיקה, הידועות גם כמערכות מעקב וידאו חכמות, ממנפות טכנולוגיות מתקדמות כגון למידת מכונה וראייה ממוחשבת כדי לשפר את יכולות ניטור האבטחה, ולא רק, כפי שיובהר בהמשך. פתרונות אלו מזהים ומנתחים אירועים באופן אוטומטי, ומספקים תובנות בזמן אמת לניהול אבטחה יזום, לניהול התפעול והבטיחות של בית העסק. פתרונות מסוג זה מוגדרים כפתרונות אבטחה חכמים המשתמשים בטכנולוגיות מתקדמות כדי לזהות, לנתח ולחשוף מידע מתוך הסרטונים המתקבלים ממצלמות האבטחה המאפשרות לקבל מידע רב וחשוב מהסביבה, ובכך לשפר את הביצועים ולהגביר את האבטחה. מצלמות ה-IP המותקנות ישמשו את הלקוח, בנוסף לשימושי אבטחה, גם לתפעול בית העסק ולשמירה על אירועי הבטיחות הנחוצים. הוכח כי השימוש בטכנולוגיית הלומנה מביאה להתייעלות ולחסכון כספי רב. לבקשתך אנסה תחילה לעשות סדר בכמה מושגים: האחד – בינה מלאכותית (AI) – הרעיון של יצירת מכונות בעלות יכולת למידה עצמית. השני – למידת מכונה (ML)- היא תת-קבוצה של בינה מלאכותית שעוזרת לבנות יישומים מונעי בינה מלאכותית. שלישי – למידה עמוקה (DL) היא תת-קבוצה של למידת מכונה המשתמשת בכמויות עצומות של נתונים (BD) ומורכבות אלגוריתמים להכשרת מודל.
“הפונקציות מגוונות וכוללות: זיהוי וסינון אנושי. הפתרונות הקיימים מאפשרים לזהות אנשים בתמונה ולסנן אותם על פי פרמטרים שונים כגון גיל, מגדר, צבע השיער ועוד נתונים המאפשרים למערכות האבטחה לזהות אנשים חשודים או לחפש אנשים מסוימים בהתאם להגדרות שניתן, הן לצורך תחקור ע”פ זיהוי פנים והשוואה למאגרים, והן בזמן אמת. זיהוי וסינון רכבים. היכולת לזהות ולסנן כלי רכב על פי מספר מדדים, כגון: מספר לוחית LPR מכל מצלמת IP המותקנת באתר, האנליטיקה תזהה צבע וסוג הרכב, זיהוי רכבים חשודים, וסיוע במעקב אחר תנועה של רכבים במרחב הציבורי. בעוד שעד היום דרש ה- LPR מערכת ייעודית, אזי היום במערכת כגון זו של לומאנה, כל מצלמה הופכת בעזרת התוכנה למצלמת . LPR פונקציה נוספת הינה זיהוי וסינון אובייקטים. הפתרונות הקיימים מאפשרים לזהות ולסנן אובייקטים בתמונה, כגון: תיקים, מזוודות ואף כלי נשק. הזיהוי מאפשר למערכות האבטחה לזהות ולעקוב אחרי אובייקטים חשודים או למצוא אובייקטים מסוימים בתוך מסגרת התמונה. עוד פונקציה היא זיהוי תנועה. ניתן לזהות תנועה ולסנן אותה על פי פרמטרים שונים, כמו כיוון התנועה, מהירות התנועה ועוד. זיהוי המאפשר למערכות האבטחה לזהות תנועה חשודה או לעקוב אחרי תנועה במרחב המצולם. פונקציה נוספת הינה האפשרות לזיהוי פעילויות חריגות. הפתרונות המוצעים היום יודעים לזהות פעילויות חריגות בתמונה, כמו התקרבות יתר לאזור מסוים, תנועה בתחום מסוים בזמן לא רגיל, אדם העומד פרק זמן ארוך משהוגדר בנקודה אחת או אדם החוצה “קו וירטואלי” אותו הגדרנו וכלה באדם ההולך וחוזר מס’ רב של פעמים באותו שטח נתון ועוד. כל אלו ואחרות מאפשרות למערכות האבטחה לזהות פעילויות חשודות ולטפל בהן במהירות”.
“מערכת האנליטיקה מצוידת באלגוריתמים ובינה מלאכותית המאפשרים לתוכנת הניהול לבצע את הפונקציות שתיארתי. הן משתמשות בטכנולוגיות כמו זיהוי פנים, זיהוי מראה, זיהוי תנועה, זיהוי צבעים ועוד. עם התקדמות הטכנולוגיה והפיתוח המתמיד של תחום האינטליגנציה המלאכותית, מתאפשר למערכות האבטחה להיות יותר חכמות ויעילות בזיהוי וניתוח התמונות. כיום, טכנולוגיות כמו זיהוי אובייקטים בזמן אמת, זיהוי פנים בתוך קהל שבתנועה, זיהוי כלי רכב ולוחיות רישוי, וזיהוי אירועים חריגים, נמצאות בשימוש מדויק של לומאנה באמצעות AI המתקדם ביותר בתחום.
“מערכות האבטחה המבוססות על פתרונות האנליטיקה של לומאנה מספקות למשתמשים יתרונות רבים. בראש ובראשונה מדובר על המערכת המתקדמת מסוגה בישראל והאמינה שבהן. יתרון בולט נוסף הינה מהירות העבודה של המערכת שאין שנייה לה בעולם. יכולת זו מאפשרת למנהל הביטחון לסרוק מאות מצלמות ואלפי שעות צילום בשניות בודדות. כך, לדוגמה, אירוע של תאונת פגע וברח בעיר מרושתת במאות מצלמות כאשר תוך שניות יאותר הרכב הפוגע. יתרון גדול ומשמעותי ביותר נובע מכך שמערכת הניהול של לומאנה מאוד קלה להפעלה עבור מנהל הביטחון. אין צורך בחברה חיצונית לצורך הכנסת הגדרות למערכת, כל שצריך הוא להגדיר בכתב את הפרמטר הרצוי בדומה להגדרת שאלה במערכת OpenAI והכל בשניות בודדות. בנוסף ולא פחות חשוב, המערכת של לומאנה חוסכת בעלויות שכן מספר אנשי אבטחה שהיו דרושים למעקב וביצוע פעולות אבטחה ללא המערכת גדולה מן הנדרש בשימוש עם המערכת.
“כאשר מתאפשר זיהוי מוקדם, עוד לפני ההגעה לגדר/מעבר הכביש/זיהוי אוספי המל”מ עוד בטרם יצאו למזימתם, אזי חוסכת המערכת את הנזק שיכול היה לקרות. כאשר התגובה היא בזמן אמת יכולת המענה היא בהתאם. כאשר לוקחים בחשבון את היכולת של לומאנה להתממשק למערכות אבטחה נוספות, אזי למהירות התגובה ישנה חשיבות קריטית”.
“יכולת הממשק למערכות נוספות מאפשרות למערכות האבטחה לשלב טכנולוגיות חכמות ולבצע תהליכים אוטומטיים, כך שהתגובה לאירועים יכולה להיערך בצורה מיידית ויעילה. היום רוב מערכות האבטחה משולבות במערכות שו”ב אינטגרטיביות. בשונה ממערכות אחרות נבנתה המערכת של לומאנה כך שתוכל לספק למשתמש יכולות אנליטיקה בתחום האבטחה, התפעול והבטיחות על מנת לפעול באופן ממוקד ויעיל ולתת מענה מהיר יותר לאירועים חריגים. המערכת יכולה להתריע למשתמשים או למרכזי האבטחה על אירועים חריגים, כמו תנועות חשודות או פעולות אפשריות של פשע. בנוסף, המערכת יכולה לאזן את האירועים לפי דחיפותם ולשלוט בסדר עדיפות על פי המקרה. כפי שציינתי, ישנן מערכות אחרות בשוק אך יעילותן ומהירות תגובתן נמוכה בהרבה”.
בדיאגרמה ניתן להבין את יחסי הגומלין של מושגים אלו שנועד לעזור לנו להבין את ההבדלים הבסיסיים ביניהם: בינה מלאכותית, למידת מכונה ולמידה עמוקה
“לומאנה מציעה מערכת נוחה וחכמה לאיסוף וניתוח המידע המתקבל. המערכת תאסוף נתונים כמו זמני תנועה, מיקומים, פעולות חשודות ועוד. כל המידע הזה ניתן לניתוח נוסף ולשימוש בעתיד לצורך אבטחה מתקדמת יותר ולצורך ניתוח פורנזי. לומאנה מספקת יתרון נוסף בתחום אבטחת מידע. אבטחת המידע הנאסף במערכות אלו הוא קריטי בגלל רגישותו ובחברת לומנה נתנו לנושא זה מעטפת הגנה משופרת ומוצפנת המבטיחה גישה למידע הסודי והרגיש שנאגר וזאת רק לאנשים מורשים שהוגדרו לכך במערכת”.
“גדולתה העיקרית של לומאנה היא ביכולת הניתוח בזמן אמת. רוב המערכות הקיימות נבנו לצורך תחקור אירועים שקרו בעוד לומאנה נבנתה לאיתור פעולה חשודה על בסיס הגדרות שהוגדרו מראש ומאפשרת תגובה מיידית בהתאם. זה מקנה למשתמשים את היכולת לפעול לפני שהאירוע מתרחש ולמנוע אפשרויות נזק. בנוסף, אנו משפרים את חוויית המשתמש ומקלים על עבודת צוות האבטחה, התפעול והבטיחות. כאשר המערכת מזהה אירוע, הוא קופץ באופן אוטומטי במוקד או באפליקציה ואת ההקלטה ניתן לראות מיד בזמן אמת. כך מתאפשר לצוות לחלק את האירוע לקטגוריות שונות באמצעות גישה מהירה למידע הרלוונטי. זה יכול לחסוך זמן יקר, לייעל את התהליך ולהקל על החלטות האבטחה הקריטיות”.
“זה אולי המקום לציין כי המערכת מגיעה עם מערכת שו”ב מתקדמת המאפשרת גם גישה מרחוק ואף גישה בעזרת אפליקציה בנייד לצורך שיתוף ווידאו בזמן אמת. כל אלו ומגוון לוחות בקרה (דש בורדים) מעניקים למנהל הביטחון יכולות שלא היו קיימות בעבר לניהול בזמן אמת ומכל מקום בעולם. החומר שנאסף ייאגר בארכיון שאינו מוגבל וניתן לצפייה לצורך תחקור” .
“רבים מלקוחותינו מנצלים את יכולות המערכת לתחומים רבים ומגוונים נוספים, לדוגמה, אספקת נתונים סטטיסטיים ודוחות על פעילות הארגון, כמו נתונים על זרימת האנשים במבנה, זמני הפעילות הגבוהה ביותר או אזור עמוס יותר בפעילות. מידע זה חשוב לתפעול ובקרה בכלל תחומי פעילות העסק. באתרים כגון אתרי בנייה ניתן לעקוב ולזהות אנשים שאינם חובשי קסדה או שאינם נושאים רתמת בטיחות, במקרים אחרים כגון באירועים המוניים ינצלו את המערכת לזיהוי התקהלות או חניה במקום אסור ובמקומות מסוכנים, בהם יש סיכוני אש, ישתמשו בלומנה לאיתור עשן או אש ואף נזילה של חומרים מסוכנים”.
“בסיכומו של דבר, מערכות האבטחה המבוססות על פתרונות אנליטיקה הן כלי חזק לשמירה על איכות האבטחה, הבטיחות ותפעול בית העסק במגוון סביבות. הן מאפשרות לחברות וללקוחותיהן להתקדם ולהפוך מערכות אבטחה סטנדרטיות למבצעיות ביותר. מערכות אלו מספקות למשתמשים יכולת ניתוח, זיהוי ותגובה מהירה לאירועים חריגים. המערכת של לומאנה מספקת ללקוחות מגוון יכולות הכוללים בקרת ניהול ותפעול העסק ובכך להביא להתייעלות ולחסכון בכח אדם. המערכת תתריע על ליקויי בטיחות והתנהלות של העובדים בבית העסק”.
חברת לומאנה הוקמה בשנת 2022 ע”י שגיא בן משה. שגיא הינו יזם סידרתי, נולד והתחנך בקרית ביאליק ולאחר שירותו הצבאי למד מחשבים בטכניון, שם סיים תואר ראשון ושני. עם סיום לימודיו הקים חברת הזנק אשר נמכרה בשנת 2012 לחברת אינטל העולמית ובכך גם סלל את דרכו להנהלת החברה כסגן נשיא וכאחראי על פיתוח הטכנולוגיות החדשות בחברה. נכון להיום, מעסיקה החברה למעלה מ 50- עובדים כאשר את מחלקת המחקר מוביל פרופסור רון קימל, מומחה עולמי ליישומי בינה מלאכותית.
רון קימל הינו פרופסור למדעי המחשב בפקולטה למדעי המחשב ובפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון. רון עוסק בניתוח והבנת תמונה, ראייה ממוחשבת, עיבוד תמונה ועיבוד גיאומטרי. מחקרו מתמקד בעיבוד וניתוח צורות, הדמיה רפואית, ביומטריה חישובית, למידה עמוקה (AI), ואופטימיזציה גיאומטרית. הוא ייסד את המעבדה לעיבוד גאומטרי של תמונה בטכניון. בנוסף לכך, הוא גם מילא לאורך השנים תפקיד מרכזי במספר חברות הזנק ישראליות שעסקו בעיבוד תמונה וניתוחה, לרבות חברת לומאנה שנוסדה ב- 2022 . לפני הקמת לומאנה, פרופ׳ קימל הקים, בהובלת שגיא בן משה כמנכ״ל ובשיתוף האחים הפרופסורים מיכאל ואלכס ברונשטיין, את חברת אינויזין. החברה נרכשה על ידי אינטל בשנת 2012 . לאחר רכישת החברה ובמשך כעשור הוא הוביל, כעמית מחקר בכיר, פיתוח של טכנולוגיות צילום תלת-מימד באינטל.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.