המוקד הממוכן

חברת זורונט מציעה מערכת חדשנית המשלבת מידע המתקבל ממאות ואלפי חיישנים מסוגים שונים, ניצול המידע הרב המתקבל (Big Data) ללימוד ממוכן של המערכת ושימוש בבינה מלאכותית לפענוח המידע ולבסוף יכולת הפצת התרעה רב ערוצית למגוון מגיבים ראשונים, והכל באופן ממוכן וללא מגע יד אדם. על המערכת ויישומה באבטחת שטחים חקלאיים בראיון שקיימנו עם ליאור ארזי, מנהל הסיירת החקלאית בעמק חפר ועם עידן ווסרמן, מייסד ומנכ"ל Zorronet.

 ראיין: אמנון חביב

ליאור ארזי מנהל הסיירת החקלאית וחבר קיבוץ בעמק חפר הגיע לתפקידו לאחר שנים רבות במשטרת ישראל. בשנת 2010, לאחר שחרורו מהמשטרה, החל בהקמת פרויקט השמירה החקלאית בעמק חפר. הסיירת החקלאית החולשת על 90 אלף דונם חקלאי הוקמה על ידי אגודות המים עמק חפר בשיתוף המועצה האזורית עמק חפר ופועלת מתקציב הארנונה החקלאית המשולמת ע"י חקלאי האזור. הסיירת מפעילה מספר מצומצם של סיירים, בנוסף לליאור עצמו ונסמכת בעיקר על אמצעים טכנולוגיים המסייעים בסגירת השטח, חיזוי ויכולת תגובה בזמן אמת לאירועים המתרחשים בשטח.

מהו האיום המרכזי עמו אתם מתמודדים?

"אנו פועלים כנגד כל גורם היכול לפגוע בשרשרת הפעילות של החקלאי, החל מיום שתילת הצמח באדמה כנגד גנבי שתילים וכלה בגניבת התוצר החקלאי, ציוד וכלים. כמו-כן, אנו פועלים כנגד פורעי חוק העולים על השטחים החקלאיים עם רכבי שטח, טרקטורונים וכלים אחרים, משליכי פסולת וכדומה", כך ליאור.

האם אתם עוסקים גם במניעת פריצות לבתים הפרטיים באזור?

"אנו בהחלט כוח מסייע בידי המשטרה מאחר ואנו מפקחים על כל השטחים שעוטפים את הישובים ויודעים לזהות כניסה של חוליות ברגל או ברכב, החוצים את השטחים החקלאיים בדרכם לישובים.

כיצד מתבצעת פעילות הסיור בשטח?

"הסיירים של הסיירת החקלאית עובדים לפי דרישת השטח. הפעילות נקבעת על בסיס עונות השנה והפעילות החקלאית; כאשר יש הרבה כלים חקלאיים כבדים בשטח – הדגש יהיה שמירה עליהם ובתקופת הבשלת הפרי והקטיף יהיה הדגש, כמובן, בשטחים אלו. כאמור, אנחנו מסתמכים רבות על אמצעים טכנולוגיים אותם פרסו באופן עצמאי חקלאי האזור. כל חקלאי והאמצעים שלו וכאן נכנסת לתמונה מערכת Zorronet.

עידן וסרמן, יזם חברת הסטארט-אפ הינו מהנדס אינטגרציה במקצועו. טרם עבודתו בזורונט עבד כפקח ברשות הטבע והגנים והתוודע לבעיית הגניבות החקלאיות. "הידע והניסיון שצברתי בשטח והשכלתי כמהנדס אינטגרציה דחפו אותי לפתח את זורונט", מספר עידן.

Zorronet

זורונט פיתחה פלטפורמה לניהול מספר רב של משיבים בזמן אמת. "כאשר אני אומר משיבים אני מתכוון לחיישנים, מצלמות אבטחה ושביל, מערכות גדר וגלאי קרן ועד מדי מים, למעשה כל רכיב IOT. אנחנו מתמחים, הן בניתור שטחים פתוחים והן במתקנים מאובטחים. כל המידע שמגיע מהסנסורים השונים נאסף במערכת המחשוב שלנו "זורונט רובוטיק קונטרול רום", מנותח ע"י מערכות נתמכות בינה מלאכותית ועפ"י ממצאי הפענוח מזעיקות את הכוחות הרלוונטיים וכל זה, כאמור, ללא מגע יד אדם".

DEEP LEARNING AND MACHINE LEARNING SOLUTIONS

ייחודה של מערכת ZorroNet הוא ביכולתה לבצע למידה ממוכנת, או במילים אחרות – היכולת ללמוד מניתוח של מאות אלפי אירועים המתקבלים, כל העת, למערכת וללמוד להבדיל בין "אירועי אמת" הדורשים תגובה לבין אלו שלא. לדוגמה, לדעת להבדיל בין רכב עם זוג שירד מהכביש הראשי ומחפש מקום חשוך להתבודד לבין רכב עם גנבים, בין כלב שחוצה שדה לבין חזיר היכול לגרום לנזקים.

המערכת מסוגלת היום להחליף את יכולת קבלת ההחלטות של המוקדן האנושי בצורה מהירה ומדויקת יותר ולנהל כמות אדירה של אינדיקציות, בו זמנית, כולל הקפצת כוחות והכל, כמעט, בזמן אמת. "במקום כוח אדם במוקד שלנו 'יושבים' שרתים", אומר עידן ומוסיף: "נכון להיום אנו מפקחים על למעלה מ-370 אתרים עם כ-2000 אמצעים המחוברים אלינו, והכל מתנהל, ללא גורם אנושי".

כיצד אתם מתחברים למערכות עצמאיות שאינן פועלות ברשת?

"כאמור, אנחנו יודעים להתחבר לכל דבר שמשדר ושיש לו IOT ואם הוא לא כזה אנחנו יודעים להפוך אותו לכזה. יש במדינת ישראל מתקינים מעולים שיודעים לבצע את העבודה". יש בשוק מספר פתרונות לחיבור למערכות משדרות ואנו מספקים ללקוחות פתרון שכזה בסיוע בקר שפיתחנו הצורך  12 וואט בלבד".

All for one and one for all

אני מבין מדבריך שאחת מסגולות המערכת היא ביכולת לשתף מידע המתקבל ומפוענח עם מספר רב של מגיבים ראשונים או בעלי עניין. כיצד זה פועל?

"בסופו של יום, התראה מסנסור שנמצא בכניסה לאזור אחד יכול להשליך גם על שטחים סמוכים. אי לכך שמדובר במערכת שיתופית מלאה, אנחנו נדע להתריע בפני בעלי חלקות סמוכים אם אנו מאתרים חדירה של גנבי פרי לשדה קרוב, שכן סביר להניח שאותה חוליה גם מהווה איום כלפיהם. כך כולם מרוויחים ויש ערבות הדדית בין החקלאים כאשר אחד מסייע ותומך בשני.

"ההצלחה של עמק חפר במאבק כנגד הטרור החקלאי, השלכת הפסולת והזרמת השפכים היא ביכולת לשתף את כלל המערכות מסביב, להסיר אגו, ולנקז את כולם לאותה מטרה מתוך הבנה שאם אנחנו עובדים יחד אנחנו חזקים יותר", מוסיף ארזי.

"זה המקום", מבקש עידן, "לפרגן לחזקי ספיבק סגן ראשת מועצת עמק חפר וצביקה גרבר מנכ"ל אגודות המים החקלאיות שהיו שותפים לחזון והיה להם האומץ לשלב טכנולוגיה מתקדמת".

לסיכום,

המערכת המוצעת שיכולה להתממשק לכל סנסור אינה נעצרת בעולם החקלאי ויש לה פוטנציאל לכל סקטור מאובטח. היכולת להרחיב את הידע ולטייב באופן תמידי את יכולות המערכת ידייקו את יכולות המענה והתגובה. השילוב בין יכולות הטכנולוגיה והערבות ההדדית בין מושאי האבטחה, בין שכנים ובין כלל האזרחים יכול להניב יכולות שלא ראינו עד היום.

בתמונות מטה: גנב ובידו שק אבוקדו אשר נתפס בעת מעשה וצולם – דבר שהביא להרשעתו, תפיסת תוצר חקלאי גנוב בשטח וברכבים שמגיעים עד לשטח החקלאי ומועמסים בתוצרת הגנובה (במקרה שבתמונה למעלה מ-500 קילו אבוקדו גנוב שנתפס)

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.